Medie: Notat trækker borgmester ind i koncertsag
ODENSE: Odenses borgmester Anker Boye (S) har hidtil afvist, at han var involveret i beslutningen om, at en koncert med Sting og Paul Simon skulle have 4,7 mio. kr. i støtte fra kommunen. Men nu knytter et internt notat fra kommunen netop Anker Boye til beslutningen.
Det skriver Fyens Stiftstidende, der er kommet i besiddelse af det fortrolige notat.
I notatet udredes det samlede hændelsesforløb for aftalen om koncerten mellem Odense Kommune og event-arrangøren og OB-ejeren, Odense Sport & Event, samt det interne beslutningsforløb i kommunen, hvor Anker Boye vurderes at have spillet en rolle:
'Det må på baggrund af den mailkorrespondance, der ligger på sagen, lægges til grund, at det er overvejende sandsynligt, at beslutningen om koncerten er sket på et administrativt grundlag efter forudgående drøftelser med Anker (Boye, red.)', står der i notatet.
Selv skriver Anker Boye i en kort kommentar til Fyens Stiftstidende, at han ikke har nogen erindring om at have drøftet sagen, før han blev orienteret om den sammen med resten af økonomiudvalget i Odense Kommune.
Ulovlige modeller i spil
Det fortrolige notat afslører samtidig, at der både var lovlige og ulovlige løsninger i spil, da man kort før koncerten forsøgte at finde en model, der kunne sikre Odense Sport & Event de 4,7 mio. kr., som kommunen havde lovet væk.
Forhandlingerne endte med en formel aftale til 2,5 mio. kr. og en ikke underskrevet underhåndsaftale for yderligere to mio. kr., hvor kommunen betalte for ydelser, som man i dag ikke kan dokumentere, at man har fået noget for.
Den sag ligger nu i Statsforvaltningen.
Men ifølge notatet var der seks forskellige løsningsmodeller i spil i foråret 2015, hvoraf kommunen selv konkluderer, at flere af modellerne er i strid med reglerne om statstøtte eller er på kant med loven.
Brættet rundt
Selvom notatet indeholder løsningsmodeller, der er på kant med loven, vil stadsdirektøren i Odense Kommune, Stefan Birkebjerg Andersen, dog ikke anerkende, at der er noget problematisk i det.
- Selvfølgelig arbejder en kommune ikke med ulovlige forhold. I et internt arbejdsdokument som det her prøver man at tænke så omfangsrigt som muligt. Jeg siger, at jeg vil simpelthen have mere for pengene, end vi har fået. En sagsbehandler gør sig så nogle overvejelser om, hvad man kan gøre. Jeg er med på, at han skriver, at lovligheden er tvivlsom, så selvfølgelig går vi ikke videre med det. Vi skal brættet rundt, siger stadsdirektøren til Fyens Stiftstidende.
ak
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.